Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ за Sportwagon-а

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко помощ за Sportwagon-а

Колеги, имам нужда от малко помощ,, ммм колата е Алфа Ромео 156 Спортвагон 1.9 JTD и наскоро ми се спука маркуч от двигателя към интеркулера и молбата ми е за съвет от къде мога да си го набавя и каква функция има самия маркуч, защото от известно време търся такъв, но все още не съм намерилл, разчитам на Вас да ми помогнетее, благодаря предварително. Надявам се снимките по-долу да Ви улеснят, на схематааа въпросният маркуч е оцветен в жълтоо, а на другите двее от къде излиза и до къде стига. Благодаря.
    Attached Files

Би трябвало да става от всяка друга 156 с 1.9 жтд, 8 клапана.
    Със спукан маркуч може да караш, но ще ти трупа грешки, няма да работи както трябва...абе въобще не е препоръчително.
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Да, в това е проблема, явно е бил спукан още като я купих, но добре прикрито и наскоро видях, че е омаслено около него и предполагам е натрупала доста грешки и не искаше да запали и го махнах. Да, стандартен си е но все пак не мога да намеря

Comment

Здравей колега, пусни си тема в раздел купува. Може и да изкочи нещо. Успех
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря, ще пробвам

Comment

Не е добра идея да я караш без въздуховод. Така лъжеш зверски компютъра, колата става атмосферен дизел висок разход, отделно ти пуши като комин чернилка, има опасност да влязат боклуци в колектора и други такива неблагопритятни странични ефекти...
            ПО-добре го бандажирай с нещо и го сложи, пак ще ти изпуска, но е 100 пъти по-добре отколкото без него да караш. Друг вариант е да се направи снадка с метална тръба и скоби, ако мястото е такова, че да позволява.
            Last edited by trustworthy; d.m.y г., 21:24.
            _______
            146 JTD - ex

Comment

Дааа, даа, пробвах всичкоо, превързвах гооо, ама накрая много взе да изпускаа и се губеше мощност и за капак не искаше да запали и такаа сега търся такъв, но не намирам ;[

Comment

Е сега да не би да е вдигнала мощността без въздуховода
                Аз не казвам, че с превързване се оправя за постоянно, а само че е по-малкото зло
                Без друг въздуховод няма да се разминеш
                _______
                146 JTD - ex

Comment

ooo, аз откакто съм го махнал, не съм я карал
                  сигурно към 2 месеца вечее
                  търся през това време, ама немогаа да намеря
                  някой сайт за части да знаееш, колегаа

Comment

Аз не съм сменял такъв въздуховод, но колегите с 156 може да помогнат. Гледа ли в обявите на форума? Гледам, че имаше някакво 156 жтд за части пуснати.
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

Маркуча струва 120-130лв нов,но може да се направи и с тръба...изрязваш където е спукан и на мястото му слагаш тръба,която влиза в маркуча и стягаш с 2 скоби..аз така го направих и няма никакъв проблем,по принцип този маркуч се надува и с каквото и да го лепиш няма да стане!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

ами да, това ми беше първоначалната идея, но някой нещо ми спомена, че било лошоо за турбинатааа и даа и аз чувам, че толкова струваа, но не мога да намеря ;]
                        и даа гледах обявите, но не намерихх такъвв, за сегаа

Comment

Първоначално публикувано от romeo must die Покажи съобщение
                          ами да, това ми беше първоначалната идея, но някой нещо ми спомена, че било лошоо за турбинатааа и даа и аз чувам, че толкова струваа, но не мога да намеря ;]
                          и даа гледах обявите, но не намерихх такъвв, за сегаа
                          Какво и е на турбината?Няма никакъв проблем!Аз така карам от доста време и не намирам разлика..направи го така и си карай с кеф

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Аз го пратих във Варна на познати, да търсят там,
                            но според мен няма живот вече в него,
                            като го върнат ще пробвам,
                            благодаря за съветааа ;]

Comment

Е не можеш да намериш...Дори само в мобилето да влезеш ще видиш колко ЖТД-та има на части
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X